• Întărirea imunității, Antiinflamator și detoxifiant, Protecție antioxidantă, Curățarea și detoxifierea organismului, Reglarea nivelului de zahăr din sânge și colesterol.
Adjuvant în afecțiuni specifice:
• Artrită și reumatism: Datorită proprietăților antiinflamatoare, ceaiul poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și la reducerea inflamațiilor.
• Cistită și infecții urinare: Ingredientele detoxifiante precum rădăcina de brusture și frunzele de mur ajută la curățarea tractului urinar și prevenirea infecțiilor.
• Psoriazis, acnee și afecțiuni dermatologice: Antioxidanții din plantele acestui ceai contribuie la reducerea stresului oxidativ, un factor declanșator pentru afecțiuni precum psoriazisul și eczemele.
• Cancer: Antioxidanții puternici, precum cei din purpuraflor, ghimbir și scorțișoară, pot juca un rol protector în prevenirea și combaterea stresului oxidativ, care poate contribui la dezvoltarea celulelor canceroase.
• Diabet: Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind un suport natural pentru persoanele cu diabet sau prediabet.
• Afecțiuni hepatice și renale: Datorită efectului detoxifiant, acest ceai sprijină sănătatea ficatului și rinichilor, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
• consumul în sarcină sau alăptare cu prudenta din cauza ingredientelor puternice, cum ar fi ghimbirul, care pot avea efecte stimulante.
• Persoanele cu tensiune arterială scăzută sau care iau medicamente pentru tensiune ar trebui să evite consumul excesiv, deoarece ceaiul poate scădea tensiunea arterială.
Mod de preparare: adăugați o lingură de ceai cu vârf la 1L apa la 100°C și lăsați la infuzat timp de 6-10 minute. Se pot face 3-4 reinfuzări. Adauga 2 minute la fiecare reinfuzare, menținându-și proprietățile și gustul inconfundabil.Se poate consuma atât fierbinte, cât și rece, pentru a beneficia de toate proprietățile sale revitalizante, in orice moment al zilei.